1 Ağustos 2017 Salı

PODOLOJİ NEDİR?

Podoloji, podos (ayak) ve logos (bilim). Ayak hastalıkları üzerine tedavi ve bakım hizmeti sunan bir sağlık alanıdır.

Ülkemize Gelişi

Podoloji'nin kuruluşu
Kocaeli Üniversitesi, Tababet ve Şuabat-ı Sanatları'nın Tarzı İcra'sına Dair Kanun ile Podoloji'nin resmi tanımı yapmış ve Türkiye adına bir ilke imza atmıştır (Nisan 2011). İlk Podoloji eğitimi yine Kocaeli Üniversitesi tarafından 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde başlatılmıştır ve 2 senelik eğitimin sonunda Türkiye'nin ilk podologları mezun olmuştur (2014). 

Podolog ve Çalışma Koşulları

Podologluk mesleği ve çalışma alanları
Podolog, yara bakımı ve sağaltımında podolojik bakış açısını ve tedavi yöntemlerini uygulayan meslek elemanıdır. Ayak hastalıklarına neden olan faktörleri belirleyerek, tedavisini buna göre planlayan, uygulayan ve tekrarların önlenmesine yönelik koruyucu girişimleri hayata geçiren kişidir. Özel (hekime bağımlı olmadan) olarak veya uzman hekimle birlikte çalışan podolog, aynı zamanda ayak sağlığı bakımı ve koruma eğitimlerini yerine getirerek, bu alanlarda istihdam edebilir. Kamu kurumu dışında aynı zamanda özel olarak da kendi hizmetini sunma yetkisine sahiptir. 

1 yorum:


  1. Podoloji taban puanları 2020 açıklandı. Resmi veriler ışığında önlisans için hazırladığımız Podoloji başarı sıralaması 2019 ‘da ayrıca iki yıllık Podoloji bölümü hakkında bilgi vermeye çalışmaktayız. Bunun yanında kontenjanlara da yer veriliyor. https://yksdestek.com/podoloji-2-yillik-taban-puanlari/

    YanıtlaSil